dimarts, d’octubre 10, 2006

Assassinada un altre colp la llibertat d'expressió

Les paraules tenen la força de tombar Estats, d'acabar amb injustícies, de descobrir mentides... Això feia la periodista russa Anna Politkóvskaya, assassinada ahir a la porta de sa casa. Això feia fins que algú va decidir que la seua tasca era massa clara, massa crítica; des que van descobrir que era una autèntica periodista sense por a les represàlies.
Politkóvskaya va ser premi Vázquez Montalbán de Periodisme Internacional al 2005 i era una de les periodistes més crítiques amb la política de Putin a Txexènia. Ella mateixa havia reconegut amb anterioritat estar rebent amenaces de mort dels Serveis Secrets russos, de l'erxècit rus i d'altres organismes secrets.
És una autèntica desvergonya que avui en dia encara puguen assassinar-te per exercir la llibertat de premsa. És totalment intolerable!!!
Tal i com assegura Reporteros sin Fronteras, “resulta inimaginable dejar sola a la justicia rusa en la gestión de este caso. Ya ha dado pruebas de su incapacidad para aclarar los asesinatos de periodistas que molestaban al poder. El asesinato de Paul Klebnikov -redactor jede de la edición rusa de Forbes, al que mataron a disparos el 9 de julio de 2004 en Moscú-, que todavía no se ha aclarado, es un vibrante ejemplo. Anna Politkovskaya era el símbolo de la conciencia, alzada ante un poder autócrata que amordaza a los periodistas. Su denuncia de la política de terror en Chechenia, su inflexible compromiso con la libertad de informar, la convertían en una figura faro del periodismo independiente en Rusia. Haciéndola desaparecer, reduciéndola al silencio de la forma más salvaje, han asesinado a la conciencia democrática rusa”.
Això sí, no deixarem que res ni ningú ens amedantri i ens furte la il.lusió - sobretot a aquells que lluitem amb les paraules per fer d'aquest món un lloc millor- d'arribar a ser com a mínim tan compromesos i honestos com Politkóvskaya i molts altres periodistes que han mort defensant la vida de les paraules que representen la veritat ocultada.
Trobarem a faltar professionals com tu, Anna. Gràcies per demostrar que encara hi ha gent que lluita perquè la llibertat d'expressió no siga només un dret teòric inpracticable!