divendres, d’octubre 19, 2007

Aquesta notícia fa referència a una campanya iniciada per un company de feina meu, que va trucar a l'ACPV i els va fer una donació de 100€ com a contribució particular al pagament de la multa a TV3 al País Valencià. A banda, en Pere va intentar mobilitzar la gent i convèncer a l'associació de dur endavant una crida a la ciutadania per tal que entre tots col·laborem a mantindre en la nostra terreta el repetidor d'aquest canal de televisió.
Des d'ací, Pere, intentaré que la gent que em llegeix se n'assabente i a vore si entre tots aconseguim el que volem: tindre el dret a vore un canal de TV en la nostra llengua que ha apostat sempre per una programació de qualitat.
El més trist de tot és que els polítics de la nostra terra no escoltin les nostres peticions i hagem d'arribar al punt de pagar per conservar allò que ens pertany.

DIARI AVUI
Lluitar per veure TV3
ACPV demana el suport popular per fer front a la sanció de 300.000 euros que els ha imposat la Generalitat Valenciana


"De Vic, de Maó, de València..., això ha de ser una lluita de tots, perquè es tracta d'un atemptat contra la cultura catalana". Eliseu Climent, president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), va fer ahir, conjuntament amb Òmnium Cultural, una crida al conjunt de la població dels Països Catalans perquè s'adhereixi a la campanya de suport a les emissions de TV3 al País Valencià. Des del 5 d'octubre -quan va finalitzar el termini de tancament voluntari dels repetidors-, Eliseu Climent es considera en situació "de rebel·lia". La campanya, a la qual ja s'han adherit els expresidents Jordi Pujol i Pasqual Maragall i els abats de Montserrat i de Poblet, demana el suport popular per poder sufragar la sanció de 300.000 euros que pesa sobre aquesta entitat per no haver tancat els repetidors que permeten rebre els senyals de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV). "Es tracta d'una sanció inassumible per a una entitat sense ànim de lucre. Cal que tothom senti que la multa també és seva, perquè això és un atac al conjunt de la nació", va dir Climent. En el marc de la mobilització, s'editarà una litografia cedida per Antoni Tàpi es per oferir a la societat l'oportunitat de col·laborar -a 10 euros cada exemplara sufragar la multa. Cares conegudes de la CCRTV com Miquel Calçada, Antoni Bassas, Toni Soler, Carles Capdevila, Xavier Graset, Xavi Torres i Joel Joan també s'han sumatalacampanya.



"Cal que això se sàpiga"
Diversos professionals de la CCRTV van assistir a la presentació de la campanya.
"Cal que això se sàpiga, volem donar a conèixer aquesta agressió a la llengua", va assegurar Xavier Graset a l'AVUI. Joel Joan, per la seva banda, va explicar que a Porca Misèria hi actuen cinc valencians que, "per culpa de mundialistes que posen fronteres provincianes", no podran veure la seva feina a casa: "És una injustícia".