dimarts, de març 02, 2004

On hi ha diners...

Canal + va retransmetre ahir una resum del lliurament dels Óscar en obert, pensat per als pobrets que no poden pagar-se el decodificador o no aguanten el tan peculiar humor americà sumat al glamour de Hollywood a altes hores de la matinada.
Sabent a la bestreta com sabia els premiats, la cosa no va tindre molta emoció, però crec que tampoc no la tindria en directe, bé, en el fals directe que van emetre, no fóra cas que a alguna actriu desvergonyida se li ocorreguera mostrar un pit. Perquè els nord-americans, sang sí, però persones nuetes, no, per favor, que atempta contra la moralitat cristiana! Sempre ballen al so d’una doble moralitat. En un país on pots comprar un arma per correu, on te la regalen al obrir un compte bancari i on les bales estan al costat de les piles als supermercats (el documental de Bowling for Colombine il.lustra molt bé aquest tema), a l’estàtua de la Justícia li posen un mantó per a cobrir-li les mamelles.



Billy Crystal, presentador de la gala

Però tornant als Óscars, la cerimònia va ser com sempre: dones maques amb els complements més cars i els pentinats més afavorits, les quals hauran cuidat durant un any que ninguna portara un vestit semblant al seu. Pel contrari, els homens, com és costum, tots amb el mateix uniforme i sense molta complicació per a arreglar-se el pél. Cares velles i noves asseien a unes butaques d’on no alçarien el cul en moltes hores. Els qui més exercici van fer, pujant i baixant escales per a arreplegar monyicots daurats, van ser els de El señor de los anillos, que es va endur tots els premis a què estava nomenada. És un fet que mai s’havia produït, doncs sempre deixaven alguna coseta, com maquillatge o millor cançó, a produccions menors. I no crega que aquest fenomen siga casualitat, quan El Señor de los anillos mou la quantitat de diners que mou i implica a tantes empreses com implica. Tot el marketing que gira al voltant d’aquest film es vorà incrementat ara. A més, per què s'enduu enguany tants Óscars i no en les altres entregues?
No dic que la trilogia adaptada de la novel.la de Tolkien siga dolenta. Al contrari, té molts bons efectes i és molt espectacular, però n’estic conveçuda que moltes de les figuretes que s’ha endut les mereixien molt més altres pel.lícules.
Tant se val. El més insuportable de la gala al meu entendre va ser el presentador, Billy Crystal, que en determinats moments semblava que només sabia que cantar i tenia una chispa que ni Aznar en els seus millors moments.