dimecres, de març 31, 2004

CONTRA LA MANIPULACIÓ INFORMATIVA DE RÀDIO TELEVISIÓ VALENCIANA
Per una RTVV pública, en valencià i de qualitat, veraç, objectiva i imparcial




Transcorreguts 10 mesos des de la investidura de Francisco Camps com a president de la Generalitat Valenciana, es constata la pervivència del mateix equip directiu (tant en Ràdio Televisió Valenciana com en Televisió Valenciana) designats per l’anterior president, Eduardo Zaplana. Continuen malgrat la seua manifesta incompetència professional, la seua parcialitat informativa, falta d’objectivitat, veracitat i pluralitat, amb una gestió caracteritzada per la deformació informativa, una línia de degradació fins a nivells d’ínfima qualitat en els continguts dels seus programes, amb una desastrosa gestió econòmica i amb incompliments reiterats dels principis i objectius indicats en la llei de creació de RTVV com a fonamentals.

Els recents esdeveniments polítics i socials aconsellen i avalen la necessitat d’introduir un canvi en l’actual equip directiu, denunciat per la seua patent incompetència en la gestió, que deixa a més el nostre únic mitjà públic de comunicació en una situació econòmica només qualificable de la més absoluta fallida financera.

És el moment de denunciar i reclamar responsabilitats per la situació de degradació informativa a què s’ha arribat i demanar canvis en la direcció a tots els nivells, per a poder restablir el pluralisme, la veracitat i el respecte als principis detallats en la llei, així com restablir la defensa del valencià, el respecte als drets de la infantesa, la igualtat entre homes i dones, i els altres principis i objectius bàsics ressenyats en la llei, com són el respecte a les minories i el pluralisme polític, cultural, lingüístic, religiós i social.

És el moment d’exigir una pla de viabilitat econòmica que garantisca la permanència del mitjà públic al servei total de la societat valenciana com a mitjà de formació, educació i diversió, i recuperar la qualitat dels seus continguts.

Una altra manera de fer ràdio i televisió és possible i necessària.

És l’hora de reclamar una perspectiva pròpia de veure, entendre i comunicar la nostra realitat i la del món amb l’ús ple i normal del valencià, i potenciar la necessària defensa de la nostra cultura en la seua diversitat.

És necessari exigir un canvi radical en la legislació que garantisca la independència dels mitjans públics respecte de la direcció política de les nostres institucions. Açò només serà possible introduint la supervisió i el control de RTVV a través d’un Consell de l’Audiovisual Valencià que represente la nostra societat a través de las Corts Valencianes i la designació de la Direcció General amb el consens més ampli possible, amb criteris de professionalitat i amb un termini de pervivència distint de les legislatures.

En definitiva, una direcció i gestió professionals, independent de la direcció política del moment, que faça efectiva l’autonomia dels professionals.

Per tot això reclamem la dimissió immediata de Josep Vicent Villaescusa com a director general de RTVV, de Genoveva Reig com a directora de TVV i de l’actual equip directiu de RTVV, l’elaboració d’un pla de viabilitat econòmica i financera que garantisca la pervivència del mitjà públic amb independència política, i l’aplicació immediata de criteris d’estricta professionalitat informativa i educativa, així com la recuperació de la qualitat en els continguts dels programes, eliminant per sempre el telefem a què ens tenen sotmesos. Volem una RTVV pública, de qualitat i en valencià.