dilluns, de gener 19, 2004

Lliures per a alliberar!

Què significa la paraula Llibertat? Per què algú va decidir un mal dia que podia esborrar-la del diccionari en alguns llocs o circumstàncies? Qui té el dret de negar a la resta la condició imprescindible per a viure?
Aquells que hem nascut i viscut sempre en un règim democràtic no arribem a comprendre en la seua totalitat tot el que comporta la manca de llibertat. No ens sentim especials ni valorem realment el que tenim. Però viure en el silenci i en la immobilitat ha de ser horrible. Converteix al ser humà en no-persona, en tant que no és l’amo del seus desigs. Se l’imposa una forma de malviure, un infern que ha d’acceptar vulga o no.

Recuperar els teus drets després d’una condemna és renàixer al món: tornar a caminar, tornar a parlar, tornar a amar... Però ai dels que viuen com titelles i no en són conscients! Perquè també et nuguen el pensament i tota la teua existència es torna un buit, una amargura que mai serà dolça.
No deixem que mai més es repetisca aquest malson. Obrim les portes a la Llibertat en tots el llocs per sempre! Que la rutina no ens faça oblidar que hi ha persones que no viuen! Retorne’m-los al món!



Un pueblo no es verdaderamente libre mientras que la libertad no esté arraigada en sus costumbres e identificada con ellas.
Mariano José de Larra