dissabte, de desembre 13, 2003

Arriba Espanya o a la presó!

Zaplana no deixarà mai de sorprendre'm. Només el van nomenar portaveu del govern (del govern espanyol, no siga cosa que s'enfadi) ja em van aterir les seues referències sobre l'ús de la veritat. Era necessari explicitar-lo? No es suposa que tots els representants polítics han de dir-la tinguin la cartera que tinguin?

Aquest home, que mai ha cregut en el País Valencià i que va tindre la gosadia de presidir-lo només per a escalar fins a la Moncloa (encara que cal ser burro per a canviar la presidència d'un país per una cartera de ministre) ha soltat hui per la seua boca una sèrie de bestieses que cal controlar en un càrrec com el seu. No es pot amenaçar a un president en funcions, que encara no ha presentat oficialment el seu projecte de govern, de vulnerar la Constitució i trencar amb la idea d'Espanya. Segurament, la del senyor Zaplana siga la d'Espanya Una, Grande i Libre. Però Espanya, pot ser gran i lliure (no el sentit que ells li donaven, això sí), però mai única. L'Estat espanyol està compost per una diversitat de pobles i això ha der ser vist com a un enriquiment, no com a un atemptat contra la unitat dels espanyols.
Els membres del PP van rebutjar la Constitució en el seu moment i ara se l'apropien com quelcom inmodificable. Si la gent ho desitja, la Constitució es pot canviar. Amb cura i sentit es pot fer, encara que l'estructura actual de les Corts ho impossibilita tenint en compte el pensament de l'actual govern central. No obstant, la Constitució reconeix la singularitat de diversos pobles espanyols.
Per què tanta por als nacionalismes defensats amb bons arguments polítics i sense cp tipus de violència?
El govern central ataca de nou amb la por al trencament del país (perquè ells només en veuen un), pero no se n'adonen que defensen un nacionalisme, com qualsevol altre, com la resta. Ataquen els nacionalismes que no volen amb el seu propi nacionalisme, però assegurant que els seu model és l'únic legítim. És totalment paradoxal.
Pense que, amb el camí que porten des de Madrid, no aconseguiran mai el que volen i, ben al contrari, crisparan més els ànims i augmentaran els odis que, desafortunadament, en ocasions fan que alguns no sàpien més que defendre les seues idees amb la violència.
Així que, senyor Zaplana i companyia, millor parlem primer tots junts i no treiem les nostres pròpies conclusions equivocades. El diàleg i no la modificació a la babalà de les lleis serà el camí de l'entendiment.