divendres, de desembre 26, 2003

Un acudit

Qui és més solidari un madrileny o un català? La pregunta sembla treta d'un acudit, però és notícia al dia d'avui. resulta que Maragall i Aguirre anden fent comptes per vore quins són més generosos amb la resta. Esperanza Aguirre assegura que els madrilenys són quatre vegades més solidaris que els catalans.
Però, què significa exactament més solidaris?, quatre vegades? Com i qui medeix aquesta solidaritat?, que entenen per solidari, aquell que dóna cinc cèntims quan passa el raspall en l'Església?
El rifi-rafe és absurd totalment. La solidaritat és un valor tremendament admirable com per a anar fent comparacions. Cadascú serà solidari segons les seues convincions i les seues capacitats. A més, els nostres polítics parlen de xifres, de matemàtiques, oblidant que es pot ser molt solidari sense tindre diners. N'hi ha moltíssimes coses precioses en aquest món per a compartir amb els demés.
Per favor, no fem negoci ni política fàcil amb paraules tant valioses, però que queden buides totalment quan s'utilitzen d'aquesta manera. Cal cuidar tot el que es diu, i més als mitjans de comunicació. La solidaritat no és una mercancia. No tot és un negoci.